Eric Cruts op je Evenement?

Biografie

De Zingende fietsenmaker: Eric Cruts is een Limburgse zanger die al meer dan 25  jaar geleden is begonnen is met zingen in Café Le Troubadour in Maastricht met liedjes uit de oude doos.

Eric begon met optredens waar Rock en Roll een hoofdrol in speelde .In het jaar 2000 kwam Eric’s eerste Limburgstalige nummer uit “De Zomerzon”. Niet veel later presenteerde Eric zijn eerste album “Typisch Eric”, een mix van Rock n Roll, engelstalig en limburgstalige nummers. De meeste nummers op dit album zijn door Eric zelf geschreven, maar ook de bekende schrijvers Guus Smeets en Koos Snijders gaven hun medewerking om van deze cd een succes te maken. Samen met zangeres Angelina bracht Eric later het nummer “Viva L’Amour” uit. Deze vertolking van een bekend BZN nummer kwam hoog binnen in de Limburgse Hitparade.

Later hoorden we steeds meer van Eric als limburgse zanger. “Iech daon wat iech” ”Sjat iech kom gét later” en de “Hoeka Chaka” zijn enkele voorbeelden van succesnummers die in de loop der jaren de revue gepasseerd hebben.

Naast zijn liefde voor Rock n Roll, is Eric zich steeds meer gaan verdiepen in de Limburgse muziek “Iech sjrieuw ut vaan de daake “en “Boe is dat feeske” klinkt iedereen wellicht bekend in de oren. In 2015 wint Eric het Maastrichtse carnavalsliedje, samen met Jean en Jack de Bruin  “Wee bringk nog un weurs nao Klara”. In datzelfde jaar vierde hij zijn 25 jarig jubileum als artiest op de markt in Gennep.

Inmiddels is het 2021. Jaren lang stak Eric, samen met zijn vrouw, al zijn energie in zijn fietsenzaak, die hij in 2014 heeft overgenomen van zijn ouders. Zijn kostbare vrije tijd besteed hij sindsdien aan solo optredens en optreden met zijn beste vrienden van de formatie “Hielemoal los”, een gelegenheidsformatie die een aantal keren per jaar leuke evenementen organiseren in en om Maastricht.

Na, door een wereldwijde pandemie, anderhalf jaar niet meer op het podium gestaan te hebben, blijkt Eric het optreden meer te missen dan hij de afgelopen jaren heeft toegegeven en, samen met zijn dierbare vrouw, besluit hij meer tijd vrij te gaan maken voor de passie in zijn leven: muziek maken.

Eric is sinds kort radio presentator bij Falcon Radio, waar hij op dinsdagavond, met veel succes, het programma “Met het oor op Limburg”, presenteert. Daarnaast heeft hij gekozen voor een nieuw boekingskantoor, die hem alle randzaken uit handen gaan nemen, zodat Eric de komende jaren kan doen waar hij goed in is: Zingen!

Laat een bericht achter